Activități în anul școlar 2023-2024
În cadrul proiectului eTwinning „UNIMPEDED LETTERS” elevii noștri împreună cu cadrele didactice au vizitat Inspectoratul pentru Situații de Urgență „General Eremia Grigorescu” din Galați, unde au aflat cu ce se ocupă un pompier, ce anume trebuie să facă în situații de urgență, care sunt pașii pe care trebuie să-i parcurgă pentru a deveni pompier și condițiile legale de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituțiile de învățământ pe locurile destinate formării pentru meseria de pompier. Elevii au înmânat scrisorile despre profesia lor de vis personalului ISU. Mulțumim gazdelor!
În perioada aprilie-mai 2024, se derulează proiectul eTwinning ,,Scrisori fără bariere” î
n colaborare cu școli din Turcia, unde copiii noștri vor desena și vor povesti despre joburile lor de vis.
Frânturi din activitățile Școlii Profesionale Speciale “Emil Gârleanu” Galati desfășurate în parteneriat cu Școala Gimnazială Specială Nr 1 Călărași, in cadrul Proiectului Interjudețean cu Participare Națională “Drumul mătăsii cu fapte bune” (februarie 2024).
Ziua Internațională a Nonviolenței în Școală (30 ianuarie 2024) s-a marcat și în cadrul Școlii Profesionale Speciale “P. P. Neveanu” prin activitatea intitulată ”Comunicăm non-violent”
Scopul acestei activități a fost promovarea nonviolenței și prezentarea unor metode de interacțiune și de rezolvare a eventualelor conflicte care pot apărea în cadrul unei școli. S-au simulat acțiuni dezirabile și indezirabile de tipul ”Așa da! Așa nu!” la care elevii au participat cu entuziasm, conștientizând totodată importanța unui comportament corespunzător într-o instituție de învățământ și nu numai.
Activitatea “Treptele nonviolenței “ a urmărit ,dezvoltarea unei atitudinii civilizate de a combate agresivitatea şi violenţa.
Webinarul din data de 24 august 2023„Cunoașterea Emoțiilor – Jocuri Educative Accesibilizate” a fost organizat și susținut de către Asociația pentru Dezvoltare Urbana și Tactile Images (pe platforma Google Meet ) prin proiectul „Ludoterapie multisenzorială interactiv-incluzivă”.
Datorită participării și interesului manifestat de cadre didactice din școla noastra la acest webinar, școala noastră a fost selectată printre câștigătorii celor două jocuri prezentate “Emoțiile mele” și “O zi din Viața Mea!”.
Proiectului educațional „Feluri curioase de mâncare națională” ( decembrie 2024).
„Prăjitura cu mălai și gris” specifică zonei Ardealului, a fost favorita elevilor Școlii Profesionale Speciale „Paul Popescu Neveanu”. După o idee a doamnei profesor Mariana Aicoboaei și sub atenta coordonare a doamnelor profesor Camelia Berdan și Gabriela Mănăilă, aceștia au realizat preparatul cu sârguință și pasiune, l-au montat pe farfurii și l-au savurat împreună.
Seria de activități din cadrul proiectului are drept obiective conștientizarea importanței păstrării spiritului național și promovarea felurilor de mâncare specifice fiecărei zone a României. Finalitatea activităților va consta în realizarea unui rețetar de „bucate curioase” în ediție bilingvă română-engleză, cu imagini ale etapelor de realizare a preparatelor de către elevi.
Evenimente
Cerc Pedagogic pe învăţământ special şi special integrat, cu tema „Servicii educaționale și de asistență
oferite beneficiarilor primari cu cerințe educaționale speciale” 20 ianuarie 2024
Activități – An școlar 2022-2023
,,Emoții prin ochi de copil“
În perioada aprilie – iunie 2023 s-a derulat proiectul educațional „Emoții prin ochi de copil“ la Școala Profesională Specială ,,Emil Gârleanu“ Galați.
Proiectul a avut ca scop oferirea unui cadru organizat pentru dezvoltarea competenţelor emoţionale ale elevilor, cunoașterea și identificarea emoțiilor principale, precum și dezvoltarea abilității de a-și exprima emoțiile într-un mod adecvat.
Obiectivele proiectului au fost:
- sporirea stimei de sine și a încrederii în forțele proprii;
- întărirea eu-lui elevilor prin exersarea unor comportamente adaptative;
- conștientizarea emoțiilor, nevoilor și reacțiilor privind blocajelor emoționale;
- dezvoltarea asertivității și a capacității de relaționare;
- creșterea empatiei, toleranței și a abilităților de comunicare autentică și spontană;
- înțelegerea conceptului de stimă de sine și optimizarea stimei de sine prin valorizarea elevilor.
La activitățile proiectului au participat 9 cadre didactice și 25 elevi din clasele a III-a, a IV-a, a V-a B, a VII-a B, a VIII-a A de la Școala Profesională Specială ,,Emil Gârleanu“.
Echipa de proiect a fost formată din:
• coordonatori: prof. Alaliței Virginica, prof. Mihai Felicia, prof. Ionașcu Grigore și prof. Mișcalencu Mădălina;
• membri: prof. Codreanu Daniela, prof. Erghelan Dina, prof. Ghinea Daniela, prof. Mârșiu Cătălina, prof. Mircea Adriana.
Partenerul nostru, Asociația ,,Emoții“, ne-a oferit sprijin pe tot parcursul proiectului și ne-a pus la dispoziție, cu titlu gratuit, materiale didactice necesare pentru desfășurarea activităților propuse în cadrul proiectului.
- Activitatea ,,Facem cunoștință cu emoțiile!'” : s-a pus accent pe identificarea, conștientizarea emoțiilor, exprimarea acestora și etichetarea corectă, precum și pe identificarea problemelor sociale și emoționale ale elevilor.
Previous
Next
- Activitatea ,,Emoții pozitive și emoții negative” i-a ajutat pe elevi să înțeleagă care sunt consecințele emoțiilor, indiferent de valența lor: emoții negative sau pozitive și că este absolut normal să trăim toate emoțiile, acest lucru făcând parte din condiția umană.rectă, precum și pe identificarea problemelor sociale și emoționale ale elevilor.
Previous
Next
- Activitatea ,,Gestionarea emoțiilor negative” : identificarea unor modalități/tehnici de control a emoțiilor negative.
Previous
Next
- Activitatea ,,Cum mă comport
într-un conflict?” : întărirea eu-lui elevilor prin exersarea unor comportamente adaptative.
Previous
Next
- Activitatea ,,Înainte și după” : conștientizarea emoțiilor, nevoilor și reacțiilor privind blocajele emoționale.
Previous
Next
Sărbătoarea Internațională Helen Keller, PRIETENIE CU SENSE, ediția iunie 2023
Activitate organizată cu sprijinul Fundației Sense Internațional România, a contribuit la creșterea stării de bine a elevilor de la Școala Profesională Specială “P.P. Neveanu” structură a Școlii Profesionale Speciale “Emil Gârleanu” Galați, prin implicarea acestora în activități educativ-recreative, distractive în școală și în aer liber, din nevoia unei mai bune înțelegeri a ambianțelor de interacțiune a copiilor cu surdocecitate/ deficiențe senzoriale multiple.
#interacțiune #surdocecitate #dincolodesimturi #helenkeller2023
Posterul mesajelor antiviolență
Astăzi, în Scoala Profesionala Specială” E Garleanu” Galați, a avut loc activitatea ,, Posterul mesajelor antiviolenta”, din cadrul proiectului educational ,, Stop bullyng-ului”.
Principalul obiectiv al activității a fost dezvoltarea conduitelor sociale dezirabile, nonviolente și a atitudinilor de acceptare și toleranță.
Fotbal Unificat
Elevi ai Școlii Profesionale Speciale”Emil Gârleanu”, împreună cu elevi ai Școlii Gimnaziale Speciale “Constantin Pufan” Galați, au format echipe mixte, pentru a se antrena în vederea dezvoltării deprinderilor motrice specifice ramurei sportive de fotbal. Totodată, au consolidat trăsături morale, precum încrederea în forțele proprii, spirit de cooperare, colaborare și perseverență. Suntem pregătiți pt Etapa Regională
Da, a fost ALTFEL!
O activitate care a pus în valoare abilitățile motrice ale elevilor noștri de la Școala Profesională Specială “P.P. Neveanu” Galați. Activitatea “Fundamentele științifice ale voleiului și impactul lor asupra incluziunii prin joc, a fost o dovadă în plus pentru noi, că “orice diamant trebuie șlefuit”
Mulțumim partenerilor noștri Facultatea de Educație Fizică și Sport și Academiei Olimpice Române filiala Galați, pentru sprijinul oferit.
Volei….
Elevii Școlii Profesionale Speciale ” P.P. Neveanu” Galați, vor beneficia de voie bună și de multă energie în urma activităților motrice concepute special pentru ei. Plini de recunoștință, apreciem colaborarea cu partenerii noștri, “Facultatea de Educație Fizică și Sport” Galați.
#Mulțumim d-nei Conf.univ.dr. Pârvu Carmen pentru că face posibil ca lucrurile să se întâmple
“Viață fericită prin obiceiuri sănătoase”
Din inițiativa unor persoane inimoase și cu „zâmbet larg” s-a concretizat proiectul Viață fericită prin obiceiuri sănătoase, a cărui beneficiari direcți sunt 80 de copii/elevi ai unității noastre școlare. Activitățile proiectului includ, pe lângă sesiuni de informare/ formare de deprinderi corecte de igienă dentară, servicii stomatologice gratuite oferite de către Clinica de stomatologie Chiromax Galați. Mulțumiri partenerilor noștri deosebiți! https://www.chiromax.ro/
“Înfrumusețarea spațiului școlar”
“Înfrumusețarea spațiului școlar “. Activitatea a constat în plantarea de flori de sezon în ghivece care au fost utilizate pentru înfrumusețarea holurilor și a claselor. Clasele implicate în aceasta acțiune au fost III,IV, VB, VIIB, VIII A. Profesorii coordonatori au fost Alexiu Mădălina, Pangrate Geanina, Mircea Adriana, Codreanu Daniela, Erghelan Dina, Mihai Felicia și Alalitei Gina. 29.03.2023
“Săptămâna Verde”
De astăzi, 27 martie 2023, a început “Săptămâna Verde” în Școala Profesională Specială” Emil Garleanu” Galati. În prima zi activitățile s-au axat pe stimularea interesului în ceea ce privește biodiversitatea si protejarea mediului. Ulterior a fost organizat un flashmob în care elevii au realizat desene pe teme de protecția mediului. Clasele participante II, III, IV, VB, VIB, VIIA, VIII A au fost coordonați de următoarele cadre didactice: Nica Alina, Constantinescu Carmen, Mircea Adriana, Codreanu Daniela, Erghelan Dina, Ivănescu Giulia, Alexiu Mădălina, Partenie Alina, Mihai Felicia, Alalitei Gina.
“Fii Socksy”
Astăzi, 22 martie 2023, elevii și cadrele didactice de la Școala Profesională Specială Emil Gârleanu Galați, au fost “Socksy” pentru a arăta solidaritatea față de persoanele cu Sindrom Down și de a susține incluziunea socială a acestora.
“Ziua Internațională a Sindromului DOWN”
Ziua Internațională a Sindromului DOWN, sărbătorită pe 21 martie, a fost motivul perfect pentru o revedere cu elevii din Școala Gimnaziala Speciala ”C-tin Pufan”, Școala Profesională Specială ”Emil Gârleanu” și Școala Profesională Specială ”P.P.Neveanu”.
Activitățile dedicate elevilor cu cerințe educative speciale au debutat pe 20 martie 2023 și s-au încheiat vineri, 24 martie, la Sala Florin Balaiș unde a avut loc întâlnirea cadrelor didactice și studenților din cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport din Galați cu peste 50 de copii, cadre didactice însoțitoare și reprezentantul Special Olimpics România în orașul nostru.
Prin jocurile și activitățile fizice create special de studenții voluntari, muzică, dans și distracție, am fost martorii puterii și frumuseții unui mediu social inclusiv și divers, unde toate persoanele, indiferent de abilități sau diferențe, sunt acceptate și apreciate pentru contribuția lor unică la lumea noastră. A fost o oportunitate excelentă de a crește conștientizarea și de a promova înțelegerea și acceptarea diversității.
Această zi specială ne-a amintit tuturor că suntem o comunitate puternică și că putem contribui semnificativ la un viitor mai bun pentru toți, ne-am angajat că vom promova si mai mult înțelegerea, respectul reciproc și incluziunea persoanelor cu sindromul Down și a tuturor persoanelor cu nevoi educative speciale.
Vă mulțumim!
“Stop Bullying”
“Stop Bullying” este mesajul pe care l-au luat acasă, elevii care au participat la activitatea organizată de comisia pentru “Prevenire și combatere a violenței în mediul școlar”, din cadrul Școlii Profesionale Speciale “Emil Gârleanu” Galați. Profesorii coordonatori au punctat pe înțelegerea bullying -ului ca fenomen social de către elevi, identificarea problemelor sociale și emoționale ale elevilor, cauzate de fenomenul de bullying, pentru elaborarea strategiilor de aplanare a acestora și asupra înțelegerii consecințelor actelor de hărțuire psihologică repetată asupra celorlalți.
“De la inimă pentru inimă”
Târgul de dulciuri a deschis sezonul sărbătorilor de iarnă 2022 la Școala Profesională Specială „P.P. Neveanu”.Le multumim școlilor partenere care ne-au fost alaturi in aceasta zi importanta. CNVA, pentru că ne-a arătat că perfecțiunea poate fi atinsă, contează doar să o dorești din tot sufletul; Școala Postliceală „Christiana”, care ne-a arătat că totul este doar pentru sufletul copiilor și împreună vom reuși să facem cât mai multe fapte bune; Școala Profesională „ Emil Racoviță”, care ne-a arătat că bucuria vine din suflet indiferent de vârstă; Școala Gimnazială Specială „Constantin Pufan ”pentru faptul că întotdeauna avem un suflet pereche pe care ne putem baza.Coordonatori proiect : prof. Stefan Florina, prof.ing. Berdan Camelia, prof.ed. Negruț Virginia Luminița.https://scoalaspecialaemilgarleanu.ro/wp-content/uploads/2022/12/De-la-inima-pentru-inima-Berdan.mp4
Ajun de Craciun
Activitate „Primiți colinda?” desfășurată de elevii clasei a VII-a a Școlii Profesionale Speciale „Emil Gârleanu”, Galați – coordonatori: prof. Alaliței Virginica, prof. Josza Iuliana și prof. Matei Aura Lăcămioara
Previous
Next
Previous
Next
Daruind vei dobandi
Activitate de sponsorizare în cadrul campaniei de Crăciun „Dăruind vei dobândi” -coordonatori: prof. Ivănescu Giulia
Parteneriate/ Proiecte internaționale
I. Scoala coordonatoare a proiectelor educaționale
Lorem Ipsum
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim minim veniam quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip.
Previous
Next
II. Scoala partenera
Lorem Ipsum
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim minim veniam quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip.
Previous
Next
Proiecte
III. Scoala partenera asociata
Lorem Ipsum
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim minim veniam quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip.
Previous
Next